TB TÁMOGATOTT KEZELÉSEK

 

tb árlista

Gyógyvizes gyógymedence

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Tekintsék meg videónkat:

Gyógyászat

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Víz összetétel:

Kationok

Konc.

mg/l

mg

egyenért

Than%

Anionok

Konc

mg/l

mg egyenért

Than%

Nátrium 1579 68,68 96,19 Nitrit 0,02 0.00 0.00
Kálium 16.2 0,41 0,58 Nitrát 1.0 0.00 0.00
Ammónium 2.15 0.11 0.16 Klorid 1980 55.85 79.05
Kalcium 19,2 0.95 1.34 Szulfát 5 0.00 0.00
Magnézium 14.7 1.2 1.69 Karbonát 3 0.00 0.00
Vas 399 0.01 0.02 Hidrogén-

Karbonát

903 14.80 20.94
Mangán 24 0.00 0.00 Hidroxil 2 0.00 0.00
Összesen 1631.67 71.39 100% Összesen: 2883.09 70.65 100%
Kationok-Anionok összesen: 4514.76 mg/L

A gyógyvízzé minősítés vizsgálatát 2017 őszén végezték.

 

Orvosi szakvélemény a gyógyvizünkről:

“A Penészlek fúrt K 19-s kataszteri számú kút vize sok oldott ásványi anyagot tartalmaz literenként. Kalciumos, nátriumos, hidrogén-karbonátos, magas sótartalmú víz. Jellegzetes illata, tapintata és színe van. Mikrobiológilag sem kifogásolható, külsődleges használatra alkalmas. Nyílt követéses vizsgálatot végeztek derékfájós ás térdarthrosisban szenvedő betegeken. Betegeink fájdalma (vizuális analóg skálán mérve), a térdek illetve a processus spinosusok és paravertebrális izomzat nyomásérzékenysége, a mozgás tartományok (izületi szögmérővel illetve mérőszalaggal meghatározva), mozgásképessége (10 méter síkon ill. 4 lépcsőn fel-le járás) mozgásszervi betegségükre szedett gyógyszerigényük a fürdőkúra hatására szignifikánsan javult és ez a javulás 3 hónap múlva is fennáll. A kúra során a betegek jól érezték magukat, rosszullét, nem kívánatos esemény nem volt. Utoljára, de nagyon is lényegesen életminőségük is tartósan javult. A betegek fürdőkúra alatt, illetve utána 3 hónapon belül, mozgásszervi megbetegedésük miatt más kezelésben nem részesültek.”

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Víz alatti csoportos gyógytorna

A vízben alkalmazott mozgásterápia, a víz alatti gyógytorna ma már igen népszerű, és rendkívül hatékony kezelési módszer. A szárazföldi mozgásnál a gravitáció, valamint a külső ellenállás befolyásolja a mozgáshoz szükséges erőt és az izommunkát. Ezzel szemben a vízben – a víz mélységétől függően – jóval kisebb gravitációs erő érvényesül. A vízben történő mozgást alapvetően a víz fizikai tulajdonságai (a felhajtóerő, a hidrosztatikai nyomás, az örvénylések, hullámzások, áramlások, a dörzsölődés és a víz relatív fajsúlya) befolyásolják. Izomerősítésre, edzésre használhatjuk a víz ellenállását, pl. vízben gyalogláskor, vagy ha a víz felhajtóereje ellenében végeztetjük a mozgást. A víz hőmérséklete befolyásolja a testünk hőtermelését, és a mozgás szempontjából alapvetően az izomtónusra hat. A vízbe merülő testre, testrészre ható felhajtóerő, az ellazított testet, testrészt a víz felszíne felé mozdítja, tehát akár passzívan is létrehoz elmozdulást, de segíti a felszín felé irányuló aktív mozgásokat is. Ezt a hatást lehet erősíteni olyan lebegtető eszközök használatával (habszivacs rúd, műanyag úszódeszka, karöv, vízi súlyzó stb.), amelyek könnyebbek, mint a víz.

Ezeket az eszközöket a mozgás könnyítésére, vagy éppen nehezítésére (pl. ha a vízben lefelé nyomjuk), a vízre való felfekvésre, vagy a lebegés elősegítésre lehet használni.

A víz alatti gyógytorna alkalmazási köre igen szerteágazó. Szinte minden klinikai területen eredményesen alkalmazható. Használjuk a mozgásterjedelem növelésére, izomerősítésre, a koordináció javítására, a keringés fokozására, erő, állóképesség növelésére, de a légzés szabályozását is segíti.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Iszapkezelés

Az iszap rendkívül gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben. Hatása: a kezelés ödémaellenes, mélytisztító hatása van, fertőtlenítő, vérkeringés-fokozó, izomlazító, hydrolizálja a sejteket.

Parafango-kezelés

A parafango kezelés két fajtája alkalmazott, ezek a kiegészítő hatóanyagok különbözőségében térnek el. Aparafango az iszap és a paraffin keveréke. A paraffin katalizátor szerepet játszik a folyamatban: felmelegít (hőt termel) és szigetel. 40°C-ra felmelegített parafangót helyezünk forró pakolás formájában a beteg testrészre, majd szoros fólia-tekercselés következik. A vendég 20–30 percig betakarva pihen, majd leszedjük a pakolást. Hatása: javítja a vérkeringést, a testszövetek oxigénellátását, és csillapítja a fájdalmat. Idült gerinc- és végtagízületi gyulladás, arthrosis, spondylosis, izomfájdalmak esetén alkalmazható eredményesen.

A kezelés indikációi:

  • idült gerinc- és végtagízületi kopásos megbetegedések
  • izomfájdalmak, sérülések, műtétek utáni állapotok utókezelése
  • ízületi- és izommerevségek előkezelésére
  • krónikus gyulladásos, reumatikus és degeneratív betegségek
  • idült nőgyógyászati gyulladások

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Orvosi gyógymasszázs

Az emberiség egyik legrégebbi gyógyító eljárása. Feladata az adott testrész feszes, kötött izomzatának fellazítása. Hatására javul a vérkeringés, a kezelt területen csökken a fájdalom, továbbá a kezelés helyreállítja a bőr és az izomzat rugalmasságát. Izomlazító hatása miatt egyik legkedveltebb terápiás mód célja a feszes izmok és a fájdalmas testrészek ellazítása és az izmok vérkeringésének javítása. A bőr rugalmasságát a vérbőség fokozásával állítja helyre, a bőr alsóbb rétegeibe lerakódott salakanyagokat eltávolítja, és az izomzat keringését fokozva annak teljesítőképességét növeli.

Általános hatása mechanikai ingerként hat a bőrre és az alatta lévő idegekre. Ezek az ingerek közvetlen vagy közvetett módon az idegrendszer segítségével fejtik ki hatásukat. A masszázs mechanikai ingereit a bőr és az alatta lévő szövetek idegvégződései érzékelik. Az ingerület az idegrendszer központjába jut, válaszát az érmozgató rostok vezetik az erekhez. Az idegimpulzusok hatására a hajszálerek kitágulnak, valamint olyan hajszálérszakaszok is bekapcsolódnak a keringésbe, amelyek eddig zárva voltak. Az anyagcsere meggyorsul, a bőr hőmérséklete emelkedik, felfrissül. A masszázs hat a nyirokrendszerre és elősegíti a bomlástermékek elszállítását.

 

 

 

 

 

Follow by Email
Instagram