ÖNKÖLTSÉGES KEZELÉSEK

 

Elektroterápia

Az elektroterápiás kezelések leggyakoribb célja a fájdalom csökkentése, amire több áramforma is megfelel, de igen elterjedt alkalmazási terület az idegsérülések után fellépő izomgyengeség kezelése is.

A kisfrekvenciás kezelések közé az 1000 Hz alatti váltóáramok tartoznak, de azonos hatása révén ide sorolják az egyenáramot is (ahol az áramirány nem változik, tehát az irányváltás frekvenciája nulla). Ezen áramformák elsősorban fájdalomcsillapító hatásúak, de értágító hatásuk révén jelentősen növelik a kezelt területen a véráramlás mértékét is (bőrpír). Gyulladásgátló és regenerációt serkentő hatásuk is bizonyított, de az elektródák speciális elhelyezésével akár izomstimulációra is használhatók.

Milyen panaszokra ad megoldást az elektroterápia?

 • fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, értágító hatású
 • izomlazító, görcsoldó, izomstimuláló hatású
 • sportsérülések és egyéb mozgásszervi kezelése

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Lézerterápia

A lágylézer terápia a szövetek növekedését és gyógyulását stimulálja, csökkentve a fertőzések és ödéma kialakulásának kockázatát. A lézerkezelés javítja a sejtekben az oxigénellátást, az erek újra képződését, az ellenanyag-termelést, a vérkeringést. Kiváló hatást fejt ki nehezen gyógyuló sebek, fekélyek, izom és ízületi sérülések kezelésében. Segít a baleseteket követően kialakult duzzanatok felszívódásában, így a balesetet szenvedett beteg igen hamar megszabadulhat a fájdalmától. Gyulladáscsökkentő hatású.

Milyen panaszokkal javasolt felkeresni magánrendelésünket?

 • akut és degeneratív ízületi elváltozások
 • hosszantartó izomfájdalmak
 • tenisz és golfkönyök
 • térdízületi gyulladás
 • talpi szalag-, Achilles ín gyulladás, sarkantyú
 • sport- és egyéb mozgásszervi sérülések

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Mágnesterápia

A mágnesterápia természetes módon segíti szervezetünk energetikai rendszerét, a legkisebb egységének, a sejteknek jobb hatásfokon történő működését elősegítve. A sejtnek energiára van szüksége, melyet az anyagcserén keresztül önmaga állít elő, ehhez viszont tápanyag és oxigén kell. Ezeknek az anyagoknak a felvételét és a salakanyagok kiválasztását az elektromágneses energia irányítja. Ha a sejtben energiahiány lép fel, az először a funkciókat érinti, majd ennek az állapotnak a tartós fennmaradása esetén sejtkárosodás következhet be.

Az elektromágneses kezelések során a molekuláris rendszerek töltésére hatunk, oly módon, hogy az elektronpályák energetikai változását idézzük elő. Így a testünk valamennyi sejtjére hatással lehetünk lerövidítve a sebgyógyulást, intenzívebb vérkeringést biztosítva egészen a hajszálerekig, növelve a szöveti oxigenizációt.

Milyen panaszokkal javasolt felkeresni magánrendelésünket?

 • akut és degeneratív ízületi elváltozások
 • lumbágó
 • törések utáni gyorsabb gyógyulás
 • sport- és egyéb mozgásszervi sérülések

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Ultrahang

Az ultrahang vizsgálat (UH) egy kíméletes, fájdalommentes eljárás, amivel belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel.

Az ultrahang olyan hanghullámtartomány, melyet az emberi fül nem érzékel. Ha az ultrahang hullámokat egy vizsgálófej segítségével a testre irányítják, azok, az onnan visszaverődő hullámok segítségével – akár mozgás közben is – képesek kép ábrázolására.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Tens

TENS elnevezés (Transcutaneous Electronic Nerve Stimulation) magát a módszert jelenti, magyarul “bőrön át történő elektromos ideg-izom ingerlés”.

Azok az izmok, melyeknek nem megfelelő a beidegzése, elektromos úton stimulálhatóak az izomsorvadás (atrófia) és a bénulások megelőzése érdekében. Féloldali bénulás esetében (például szélütést követően), perifériás idegi sérülésüknél, vagy a lábak, esetleg mind a négy végtag használatának képtelenségénél eredményesen alkalmazható az elektromos stimuláció, melynek során elektródákat helyeznek a bőrre.

Krónikus hátfájásban, reumatikus ízületi gyulladásban, övsömörben, bokaficam esetében, vagy meghatározható helyű fájdalomban, hasznos lehet a kis áramerősségű elektromos ingerlés; ennek neve bőrön át alkalmazott elektromos idegstimuláció (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation = “TENS“). A TENS a fájdalom súlyosságától függően naponta több alkalommal, 20 perctől több órás időtartamig alkalmazható. A TENS berendezés az izomfeszülés fokozása nélkül kelt bizsergő érzést.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Bémer 3000

A Bemer az egészség és a jó közérzet vezérlőközpontjára hat
Vazomóciónak nevezzük a legkisebb véredények „lüktető mozgását“ amellyel a mindenkori helyi szükségleteknek megfelelően történik meg a vér eloszlása a mikrokeringési területen. A fizikai és szellemi teljesítőképesség, a gyógyulási és felépülési folyamatok, valamint a betegségek jelentős száma közvetlenül
kapcsolatban áll a mikrokeringéssel és a mikroszkopikus szintű anyagcserével. A BEMER célzottan serkenti a korlátozott vazomóciót és ezen keresztül javítja a mikrokeringést.

A BEMER terápiás kezelés során néhány percen belül aktivizálódnak a test saját folyamatai, javul a mikrokeringés ez pedig a szervezet valamennyi funkciójának javulásához vezet.

A kezelés hatására javul a vérellátás különösen a hajszálerekben, aktivizálódik az anyagcsereserkentődik a sejtmegújulásemelkedik a sejtek energiaszintje, megnő az oxigénellátottságjavulnak a véráramlás tulajdonságai (csökken a vérrögösödési hajlam), ellazul az izomzat.

Az eredményeket egyedülálló módon számos hazai és nemzetközi tudományos vizsgálat igazolja, melyek elérhetőek a PubMed nemzetközi orvosi információs adatbázisban.

A BEMER segít Önnek megőrizni fizikai és szellemi teljesítőképességét.

Bizonyítottan hatásos, egészségügyi intézmények által használt és ajánlott kezelési mód.

 

 

Follow by Email
Instagram